ptp

Home » » 17 οι "μνηστήρες" της ΔΕΠΑ - Δεσπόζει η Gazprom...

17 οι "μνηστήρες" της ΔΕΠΑ - Δεσπόζει η Gazprom...

Written By sitemp3 on Jumat, 30 Maret 2012 | 14.47

Ολοκληρώθηκε η φάση της προεπιλογής υποψηφίων επενδυτών για την αποκρατικοποίηση της Δημόσιας Επιχείρησης Φυσικού Αερίου ΔΕΠΑ με μεγάλη συμμετοχή 17 ισχυρών επιχειρηματικών ομίλων από 12 χώρες.
Η μεγάλη παρουσία φυσικά είναι του  ρωσικού κολοσσού της Gazprom που πιθανότητα είναι και ντο φαβορί. Επίσης υπάρχουν τρείς ιταλικές και τρείς ισπανικές εταιρίες, μια τσέχικη και από ελληνικής πλευρτάς η Μotor Oil μαζί με τον Ομιλο Μυτιληναίου. Ενδιαφέρον υπήρξε και από Ιαπωνία και Αυστραλία.

Η ΔΕΠΑ ανήκει κατά 65% στο Ελληνικό Δημόσιο και κατά 35% στην εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. Η κυβέρνηση, με την απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και
Αποκρατικοποιήσεων της 15ης Φεβρουαρίου, αποφάσισε να προβεί στην πώληση της συμμετοχής του Ελληνικού Δημοσίου στον Όμιλο ΔΕΠΑ, με εξαίρεση ποσοστό συμμετοχής 34% στον ΔΕΣΦΑ το οποίο θα παραμείνει υπό τον κρατικό έλεγχο.
Η ΔΕΑΑ εξουσιοδότησε το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου να σχεδιάσει και να υλοποιήσει τη διαδικασία πώλησης της συμμετοχής στον Όμιλο ΔΕΠΑ.
Η Διεθνής Διαγωνιστική Διαδικασία ξεκίνησε με την πρόσκληση για την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος η οποία ολοκληρώθηκε έναν μήνα μετά την επίσημη ανακοίνωσή της.


defencenet
Share this article :

0 komentar:

Posting Komentar