ptp

Home » » Ο Παπαπολύζος και ο Άκης Τσοχατζόπουλος (ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ).

Ο Παπαπολύζος και ο Άκης Τσοχατζόπουλος (ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ).

Written By sitemp3 on Minggu, 27 Mei 2012 | 10.51

Ενα πρόσωπο–κλειδί, που δίδει νέα απρόσμενη διάσταση στην υπόθεση με το «μαύρο» πολιτικό χρήμα από τις μίζες με αποδέκτη τον άλλοτε πανίσχυρο υπουργό Ακη Τσοχατζόπουλο, φέρεται, κατά τη δικογραφία, να διαδραματίζει νευραλγικό ρόλο και στην πολυσυζητημένη υπόθεση με πρωταγωνιστή τον Θεόδωρο Τσουκάτο και το ένα εκατομμύριο ευρώ που κατατέθηκε στο κομματικό ταμείο του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με στοιχεία που περιλαμβάνονται στην ογκωδέστατη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για τη ροή του πολιτικού χρήματος με εμπλεκόμενους τον κ. Τσοχατζόπουλο, μέλη της οικογενείας του και στενούς του συνεργάτες, ένα ακόμη πρόσωπο εμφανίζεται να συνδέει τις υποθέσεις του πρώην υπουργού με εκείνη για τα «μαύρα» ταμεία της Siemens.
Πρόκειται για τον Χρήστο Παπαπολύζο, ο οποίος σε ανύποπτο χρόνο, το 1990, εμφανίζεται στο προσκήνιο της υπόθεσης, καθώς είναι εκείνος που αγοράζει το πρώτο και μοναδικό την εποχή εκείνη ακίνητο του Ακη Τσοχατζόπουλου στα Μελίσσια, στην οδό Κίμωνος 10, όπου μέχρι τότε διέμενε η οικογένεια του πρώην υπουργού. Ο κ. Παπαπολύζος πληρώνει για να αποκτήσει το εν λόγω

διαμέρισμα, τότε, το ποσό των 65 εκατ. δραχμών, καταβάλλοντας τμήμα του τιμήματος ενώπιον του συμβολαιογράφου και προσκομίζοντας γι’ αυτό τραπεζική επιταγή, η οποία υπάρχει ήδη στη δικογραφία. Η αγοραπωλησία αυτή θεωρείται από τις δικαστικές αρχές πραγματική και δεν είναι μία από τις πολλές που στο εισαγγελικό πόρισμα καταγράφονται ως εικονικές.
Κι ενώ ο κ. Παπαπολύζος ουδεμία σχέση εμφανίζεται να έχει στη συνέχεια με τα περιουσιακά του πρώην υπουργού, μια κατάθεση που υπάρχει επίσης στη δικογραφία φωτίζει μια άγνωστη και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πτυχή της δραστηριότητάς του, συνδέοντας την υπόθεση του «Ακη» με εκείνη για τα «μαύρα» ταμεία της Siemens. Πρόκειται για την κατάθεση του Θεόδωρου Τσουκάτου, που δίδεται ενώπιον του ανακριτή την 1η Ιουλίου του 2009, όταν η υπόθεση με τα «μαύρα» ταμεία της Siemens βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας και το ένα εκατομμύριο γερμανικά μάρκα, όπως αποκάλυψε τότε ο ίδιος ο κ. Τσουκάτος, παραδόθηκαν σε αυτόν από τον Μιχάλη Χριστοφοράκο, για να καταλήξουν στα κομματικά ταμεία του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με την κατάθεση αυτή, ο άνθρωπος που μεσολαβεί για να γνωριστεί ο κ. Τσουκάτος με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο είναι ο Χρήστος Παπαπολύζος.
Μάλιστα, όπως καταθέτει ο κ. Τσουκάτος στον ανακριτή, ο κ. Παπαπολύζος είναι παρών καθ’ όλη τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Χριστοφοράκο και παρουσία του γίνεται η συμφωνία για το ένα εκατομμύριο γερμανικά μάρκα που τελικά δόθηκαν από τη Siemens και κατέληξαν στα ταμεία του κόμματος.
Οι ανακριτικές αρχές, αξιοποιώντας την κρίσιμη πληροφορία που έδωσε ο Τσουκάτος στη Δικαιοσύνη πριν από τρία χρόνια με τα στοιχεία που προέκυψαν στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου, αναμένεται να καλέσουν τον Χρήστο Παπαπολύζο σε κατάθεση προκειμένου να διερευνηθεί η πραγματική σχέση του με τον πρώην υπουργό και για ποιο λόγο παρέστη στη συνάντηση Τσουκάτου - Χριστοφοράκου και «επόπτευσε» τη συμφωνία για το ένα εκατομμύριο γερμανικά μάρκα.
Κι ενώ στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου ο κύκλος των απολογιών φαίνεται να κλείνει αυτήν την εβδομάδα με την προσωρινή κράτηση και της συζύγου του, Βασιλικής Σταμάτη, οι ανακριτικές αρχές βρίσκονται σύμφωνα με πληροφορίες ενώπιον νέων σημαντικών στοιχείων που αποκαλύπτουν άγνωστες πτυχές της ροής του πολιτικού χρήματος. Από τις συνεχιζόμενες έρευνες του ΣΔΟΕ ήδη έχουν, όπως αποκάλυψε την περασμένη Κυριακή η «Κ», προκύψει άλλες δύο υπεράκτιες εταιρείες με έδρα τη Λιβερία που ελέγχονται αν αποτελούν και αυτές εταιρείες–πλυντήρια του πολιτικού χρήματος, ενώ η έρευνα συνεχίζεται με νέα στοιχεία για την κόρη του πρώην υπουργού, Αρετή, που ήδη κρατείται προσωρινά στις φυλακές Κορυδαλλού.
Πρόκειται για τις εταιρείες, P & A Investments S.A. και Beeston Management S.A., εκ των οποίων η μία φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να έχει ταυτοποιηθεί με τον Ακη Τσοχατζόπουλο, ενώ σημαντικά είναι και τα ευρήματα από τις τελευταίες έρευνες–αυτοψίες που διενεργήθηκαν στο σπίτι αλλά και στα γραφεία του Ακη Τσοχατζόπουλου στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου και στην Κυψέλη.


πηγή: http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_29/04/2012_480583
Share this article :

0 komentar:

Posting Komentar