ptp

Home » » 170 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Ο Α.Β. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ…

170 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Ο Α.Β. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ…

Written By sitemp3 on Kamis, 20 September 2012 | 23.53

Από έγκυρες πληροφορίες η αλυσίδα Α,Β ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ που λειτουργεί υπό ξένη διεύθυνση, ετοιμάζεται να ανοίξει 170 καταστήματα στην ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ.
Και όμως είναι πραγματικότητα, οσo κλείνουν μικρές επιχειρήσεις στη χώρα μας τόσο αυξάνουν τα υποκαταστήματα τους τα μεγάλα cartel.

Τον τελευταίο χρόνο έχουν ανοίξει στην ΕΛΛΑΔΑ πάνω από 300 καταστήματα μεγάλων αλυσίδων όπως σε είδη διατροφής SUPER MARKET και...

σε είδη κατοικίας όπως PRAKTIKER κλπ,
Από πρόχειρους υπολογισμούς, αν υποθέσουμε ότι σε ένα τέτοιο κατάστημα αντιστοιχούν περίπου 30-40 της γειτονιάς τα 300 αντιστοιχούν με 10-12 μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις.


Για τις μικρές επιχειρήσεις λειτουργούν και άλλες τόσες ίσως και περισσότερες, που τις τροφοδοτούν με εμπορεύματα, όπως μεταφορείς, διανομείς, ντόπιοι παραγωγοί κλπ, οπότε το σύνολο των επιχειρήσεων που κλείνουν αγγίζει τις 25-30.000.
Στην περίπτωση που σε κάθε μία επιχείρηση εργάζονται 4 άτομα , ανεργία που φτάνει τα 100-120.000 εργαζόμενους.

Το σημαντικό όμως είναι ότι σήμερα παρατηρείται έντονα η αύξηση των μεγάλων επιχειρήσεων και μάλιστα λειτουργούν με ενοικιαζόμενους εργάτες που είναι κυρίως αλλοδαποί…


Από τα παραπάνω συμπεραίνουμε ότι με την πορεία που βαίνουν τα πράγματα η ανεργία είναι αδύνατον να παταχθεί.


Ο μοναδικός τρόπος είναι η μεταφορά του λαού στην επαρχεία και ακόμα στα χωριά ώστε να μην μπορούν να σταθούν οι πολυεθνικές…!!


Τους έχουν απομείνει ακόμα, σύμφωνα με την απελευθέρωση των επαγγελμάτων που λένε, οι μεταφορές, τα φαρμακεία, οι δικηγόροι, συμβολαιογράφοι κλπ.


Θα εμπορευματοποιήσουν ακόμα και την αστυνομία, τον στρατό την η πυροσβεστική κλπ....


THOUREIOS
Share this article :

0 komentar:

Posting Komentar