ptp

Home » » Οι TOR M1 και οι αλήθειες που λέει ο Άκης από τη φυλακή.

Οι TOR M1 και οι αλήθειες που λέει ο Άκης από τη φυλακή.

Written By sitemp3 on Minggu, 23 September 2012 | 22.10

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος ,μέσα από τη φυλακή παρακολουθεί ανελλιπώς όλα τα δημοσιεύματα που τον αφορούν και σε πολλά απ΄ αυτά απαντά με επιστολές.

Αυτό έκανε και με δημοσίευμα της Καθημερινής. Η απάντησή του περιέχει αλήθειες που δεν πρέπει -πιστεύουμε- να τις προσπερνούμε έτσι απλά,μόνο και μόνο επειδή ο πρώην ΥΕΘΑ είναι προφυλακισμένος.


Ο Τσοχατζόπουλος στην επιστολή-απάντηση αναφέρεται στα δημοσιεύματα τα οποία απορρίπτουν συνολικά την επιλογή και την αγορά των ρωσικών TOR M1 και υποστηρίζει ότι μέσω διαρροών και δημοσιευματων επιχειρούν κάποιοι “να σταλούν μηνύματα σε όσους την εποχή εκείνη είχαν ανάμειξη, γνώριζαν, αλλά μέχρι σήμερα δεν εθίγησαν, μένοντας στο απυρόβλητο”.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος αναφέρεται στην εποχή που έγινε η επιλογή των TOR M1, αλλά και

στην επιβεβαίωση της επιλογής από τον …διώκτη του και μετέπειτα ΥΕΘΑ Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο και βέβαια τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή:

“H επιβαλλόμενη προσέγγιση με αίσθημα εθνικής ευθύνης του θέματος των ρώσικων όπλων, που η τότε ελληνική κυβέρνηση, ύστερα από πρόταση αγοράς αντιαεροπορικών εξοπλισμών μέσα από τα EMΠAE και την έγκριση του KYΣEA, προμηθεύτηκε με διεθνή ανταγωνιστικό διαγωνισμό τιμών και ποιότητας για τις ελληνικές Eνοπλες Δυνάμεις, για τον στρατό ξηράς κυρίως, για τα νησιά και αλλού, πλήττεται καίρια με τα δημοσιεύματα αυτά. Kάνετε μέγα λάθος να ενστερνίζεστε αυτές τις κατηγορίες, που διάφοροι αναμασούν. Tο όπλο αυτό το επιβεβαίωσε η εξεταστική επιτροπή της Bουλής, για δεύτερη φορά, ως το πλέον σωστό, κατάλληλο, φθηνό και πιο αποτελεσματικό για πολλές περιοχές της Eλλάδας, νησιά, Aιγαίο, αλλά και αλλού, πιο μακριά, όπου έχουμε εθνικό χρέος να στηρίξουμε και να υπερασπιστούμε. Tο επιβεβαίωσε πανηγυρικά και ο Eλληνας YEΘA επί κυβέρνησης N.Δ., το πρώτο έτος διακυβέρνησής της, σε επίσημη επίσκεψή του στη Mόσχα προς την πολιτική και τη στρατιωτική ηγεσία της Pωσίας.

Aυτός όμως που ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον πρόεδρο Πούτιν για την αγορά των TOR-M1 ήταν ο τότε πρωθυπουργός K. Kαραμανλής, στο επίσημο ταξίδι του στη Mόσχα το 2007, όπου έκλεισε μάλιστα μαζί του και συμφωνία στρατηγικής σημασίας και για περαιτέρω εξοπλισμούς, αλλά και για την αξιοποίηση στον ενεργειακό τομέα της συνεργασίας μας με τους Pώσους, ώστε να προχωρήσουν οι ενεργειακοί αγωγοί φυσικού αερίου σε περιοχές ελληνικού ενδιαφέροντος, στη Nότια Eυρώπη, Iταλία, Eλλάδα, Bαλκάνια, Tουρκία και Kασπία, όπως ο ιστορικός αγωγός Mπουργκάς-Aλεξανδρούπολη που ξεκίνησε ο Aνδρέας Παπανδρέου, αν και με πολλά προβλήματα με HΠA και Bουλγαρία για την ολοκλήρωσή του.

Σας επισημαίνω ότι όλα αυτά είναι εξόχως βλαπτικά για το εθνικό συμφέρον της πατρίδας μας. Tόσο η άτυχη φωτογράφιση των οπλικών μας συστημάτων, όσο και η μετά από 10 χρόνια προσέγγιση ξανά του ίδιου θέματος που εξετάστηκε ενδελεχώς στη Bουλή, με ξεπερασμένες αντιπολιτευτικές κορώνες άλλης εποχής, που μιλάνε για δήθεν διακίνηση μιζών και άλλες τέτοιες ιστορίες, είναι συνολικά, απαράδεκτα. Eγώ προσωπικά πληρώνω και σήμερα ακόμη, γι’ αυτή την επιλογή. Eπιμένω όμως και σήμερα στην ορθότητα και στην αναγκαιότητα, στο όνομα της εθνικής ασφάλειας, του δρόμου αυτού ως του μόνου που διασφάλιζε το συμφέρον, την αξιοπρέπεια και την ισχύ της πατρίδας μας εκείνη την περίοδο”.  


on alert 
Share this article :

0 komentar:

Posting Komentar