ptp

Home » » Η περίεργη διάρρηξη στο σπίτι του κορυφαίου Έλληνα αντιπροσώπου οπλικών συστημάτων.

Η περίεργη διάρρηξη στο σπίτι του κορυφαίου Έλληνα αντιπροσώπου οπλικών συστημάτων.

Written By sitemp3 on Selasa, 02 Oktober 2012 | 03.28


Μια περίεργη διάρρηξη και κλοπή στο πολυτελές διαμέρισμα του κορυφαίου Έλληνα αντιπροσώπου οπλικών συστημάτων, και ιδιοκτήτη της εταιρείας ΑΧΟΝ, αλλά και πολλών άλλων εταιρειών (Euromedica, εφημερίδα ΚΕΡΔΟΣ κλπ) Θωμά Λιακουνάκου συνέβη τη νύχτα της 15ης Αυγούστου, Θωμά Λιακουνάκου στο Ψυχικό.
Και λέμε "περίεργη" γιατί ούτε ο συναγερμός κτύπησε ενώ και το χρηματοκιβώτιο από το οποίο αφαιρέθηκαν ρευστό, τιμαλφή και διάφορα έγγραφα και δισκέτες του μεγαλοεπιχειρηματία, δεν διαρρήχθηκε, αλλά ήταν ανοιγμένο φυσιολογικά!
Το θέμα το αποκάλυψε ο Διονύσης Θανάσουλας στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ το περασμένο Σάββατο και όπως αναφέρει, περιέργως στις έρευνες ενεπλάκη και η ... αντιτρομοκρατική υπηρεσία.
Το γεγονός ότι δεν κτύπησε ο συναγερμός, αλλά και ότι το χρηματοκιβώτιο ανοίχθηκε χωρίς να διαρρηχθεί, παραπέμπει σε όχι συνηθισμένους κλέφτες. Όπως επίσης και ότι αφαιρέθηκαν μαζί με τα χρήματα και τα τιμαλφή (σειρά πανάκριβων ρολογιών του επιχειρηματία) και έγγραφα, μαζί με ηλεκτρονικές εγγραφές σε δισκέτες.

Να θυμήσουμε ότι ο επιχειρηματίας "φωτογραφίστηκε" εσχάτως με "νεότερα στοιχεία" που ήρθαν στα χέρια των αρχών για εμπλοκή του στο σκάνδαλο Τσοχατζόπουλου και ειδικά στην περίπτωση της συζύγου του Γκούντρουν, μήπως έχει σχέση με το όλο θέμα; Μην ξεχνάμε ότι "φως" στην υπόθεση του Άκη άρχισε να πέφτει μετά από ανάλογη διάρρηξη στο σπίτι του από το οποίο είχαν επίσης αφαιρεθεί διάφορα έγγρφα.
Τότε ξαφνικά οι αρχές βρέθηκαν με σειρά λογαριασμών και ονόματα εταιρειών που πριν αγνοούσαν.
Ερωτηματικό αποτελεί και η εμπλοκή της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, όπως αναφέρει το δημοσίευμα. Το ότι  επιχειρηματίας (ο οποίος αποκαλείται και "Άρχοντας του πολέμου" λόγω των τεράστιων ποσοτήτων όπλων που έχουν πουλήσει οι εταιρείες τις οποίες αντιπροσωπεύει στις ΕΔ)  αποτελεί στόχο, είναι αναμφίβολο και το παράδοξο θα ήταν να μην αποτελεί στόχο: Ξεπερνούν τα 20 δισ. ευρώ, σε σημερινή αξία, τα οπλικά συστήματα που έχει πουλήσει στις ΕΔ από την εποχή της πρώτης του μεγάλης επιτυχίας την πώληση των 110 αρμάτων μάχης Leopard-1A4 το 1980.
Από τότε ακολούθησαν μεγάλες επιτυχίες, όπως LEO2HEL, ραντάρ αντιπυροβολικού TPQ-37, αυτοκινούμενα πυροβόλα M-109A5, TΠK Super Vita, AΣΕΠΕ Erieye, ελικόπτερα AH-64A/D Apache, μεταφορικά ελικόπτερα CH-47D Chinook, σύστημα αυτοπροστασίας F-16 ASPIS I/II, μεταφορικά ελικόπτερα NH-90, αντιαεροπορικό σύστημα Patriot PAC-3, εκσυγχρονισμός αντιαεροπορικών συστημάτων Improved Hawk, σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου του ΕΣ της δικής του εταιρείας SONAK, η διαχείριση των αντισταθμιστικών των παραπάνω προγραμμάττων κλπ.
Δεν ήταν λίγες οι φορές που τα ΚΥΣΕΑ συνεδρίαζαν με αποκλειστικά θέματα προμήθειες του ομίλου. Π.χ. στο ΚΥΣΕΑ του Αυγούστου του 2003 από τα τέσσερα μείζονα προγράμματα τα τρία ήταν δικά τους: AH-64D Apache, NH-90 και φρεγατοκορβέτα (ακυρώθηκε), ενώ μόνο στον εκσυγχρονισμος των 6 φρεγατών "S" δεν είχε ουσιαστική εμπλοκή σ'εκείνο το ΚΥΣΕΑ!
Αν και υπάρχει ισχυρή φημολογία ότι λόγω της γενικότερης κρίσης, ειδικά στο χώρο των άμυνας και της υγείας, ο όμιλος δεν διάγει οικονομικά ανθηρές ημέρες, εν τούτοις κατά το παρελθόν ολόκληρες γενιές πολιτικών και αρκετοί στρατιωτικοί είχαν στενές σχέσεις με τον πανέξυπνο και ικανότατο Θ.Λιακουνάκο και του εξασφάλιζαν τον "αέρα" που είναι απαραίτητος για να κτυπηθούν τέτοια προγράμματα. Χαρακτηριστικό είναι ότι πρώην αρχηγός ΓΕΑ μόλις αποστρατεύθηκε προσλήφθηκε στην αεροπορική εταιρεία ΑΧΟΝ που διατηρούσε μεταξύ 1999 και 2002 ο επιχειρηματίας!
Πάντως ακούγεται ότι η οικονομική κρίση έχει και κάποια άλλα παράπλευρα αρνητικά αποτελέσματα: Στενός συνεργάτης του στον οποίο οφείλει πολλά, λέγεται ότι αποχωρεί από τον όμιλο και μαζί του παίρνει και μία από τις μεγάλες εταιρείες (γερμανική) με την οποία συνεργαζόντουσαν, καθώς και κάποιες μικρότερες. Αληθινό ή εικονικό το διαζύγιο (γιατί "παίζει" εν όψει πιθανών καταιγίδων στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου να είναι και εικονικό διαζύγιο για να διασωθεί ότι είναι δυνατόν από το οικοδόμημα) έχει την σημασία του...
Share this article :

0 komentar:

Posting Komentar