ptp

Home » » Oι λίστες και οι ... ληστές των λιστών - Εμφανίζονται πλαστές και χάνονται οι γνήσιες!

Oι λίστες και οι ... ληστές των λιστών - Εμφανίζονται πλαστές και χάνονται οι γνήσιες!

Written By sitemp3 on Rabu, 03 Oktober 2012 | 07.23


Ύποπτα παιχνίδια παίζονται επάνω σε υπαρκτές και ανύπαρκτες λίστες που το μόνο το οποίο πετυχαίνουν είναι να αυξάνεται η δυσπιστία των πολιτών απέναντι στο πολιτικό σύστημα και να μεγαλώνει η οργή τους.
Έτσι μετά την παράδοση χθες της λίστα Φαλτσιάνι ή της λίστας Λαγκάρντ με τους 2000 μεγαλοκαταθέτες ελβετικών τραπεζών από τον Ε.Βενιζέλο που την είχε … σπίτι του (!) σήμερα ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ διέψευσε μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής  Ι.Καπελέρης διέψευσε ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου του έδωσε κάποια λίστα.
«Μου έδωσε εμπιστευτικά και ατύπως 10 ονόματα από ότι θυμάμαι και όχι 20 όπως λέει σήμερα για να κάνω έρευνα προφίλ και μόνο. Δηλαδή τι είναι αυτοί οι 10. Διαπίστωσα ότι δεν ήταν πολιτικοί, ούτε επώνυμοι οικονομικοί παράγοντες της τελευταίας 20ετίας. Κοίταξα μόνο τι δουλειά κάνουν, αν είναι άνεργοι, που μένουν και παρέδωσα στον υπουργό τα αποτελέσματα με τον ίδιο τρόπο που μου τα έδωσε. Δεν είδα την πλήρη λίστα και δεν θυμάμαι τα ποσά που είχαν τα 10 πρόσωπα ούτε το νόμισμα που ήταν», δήλωσε πριν λίγα λεπτά ο κ. Καπελέρης μιλώντας στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Και το ερώτημα είναι τα υπόλοιπα ονόματα γιατί δεν ερευνήθηκαν; Ποιος έχει την πλήρη λίστα. Μήπως σβήστηλαν κάποια ονόματα αφού προηγουμένως προηγήθηκε εκβιασμός; Μήπως σβήστηκαν οι πολιτικοί "φίλοι" και οι χρηματοδότες πολιτικών προσώπων; Ή και τα ίδια τα πολιτικά πρόσωπα;
Εδώ και τώρα, λοιπόν να δοθεί στην δημοσιότητα η συγκεκριμένη λίστα ή να υπάρξει δεύσμευση των αρμοδίων αρχών ότι θα κληθούν οι κατονομαζόμενοι σε αυτή για να εξηγήσουν το που και πως βρήκαν τα λεφτά αυτά. Ποιοι έκρυψαν την λίστα; Ποιοι ληστές του δημοσίου χρήματος περιλαμβάνονται στην λίστα;
Η υπόθεση αφορά την περιβόητη λίστα Φαλτσιάνι, η οποία περιέχει 1.991 Έλληνες μεγαλοκαταθέτες της HSBC Γενεύης, την οποία εδώ και 18 μήνες δεν έχει δει κανένας. Η λίστα αυτή παραδόθηκε ιδιοχείρως από την κυρία Κριστίν Λαγκάρντ στον κ. Παπακωνσταντίνου, αυτός την παρέδωσε στον Ι.Διώτη του ΣΔΟΕ και προφανώς αυτός την έδωσε στον διάδοχο του Γ.Παπακωνσταντίνου, Ε.Βενιζέλο

Αναφερόμενος στην υπόθεση Καρούζου, ο κ. Καπελέρης τόνισε ότι το ΣΔΟΕ κάλεσε τον κ. Καρούζο τον Ιούνιο του 2010 μετά από φορολογική καταγγελία που είχε καταθέσει ο κ. Ιωσήφ Λιβανός. Ξεκίνησαν άμεσα οι έλεγχοι και τον Ιανουάριο του 2011 «επεβλήθησαν πρόστιμα και δημεύτηκαν περιουσιακά στοιχεία. Αυτό το λέω για όσους σήμερα μιλούν για κουκούλωμα».
Την ίδια στιγμή ο Πάνος Καμμένος κατέθεσε έγγραφη δήλωση στην Βουλή του ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ, Στέλιου Στασινόπουλου, με την οποία ενημερώνει ότι ουδεμία λίστα στην οποία αναγράφεται το όνομα του Πάνου Καμμένου τηρείται στην εν λόγω υπηρεσία, επικαλέστηκε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, λέγοντας ότι ο κ. Στασινόπουλος του ανέφερε ότι η υπόθεση με τη λίστα με τα ονόματα των 36 πολιτικών προσώπων είναι μια στημένη ιστορία.

Ο Π. Καμμένος, με κατηγόρησε επίσης τον Ε. Βενιζέλο ότι πήρε στο σπίτι του τη λίστα με τα 1.990 ονόματα όσων έβγαλαν χρήματα στην Ελβετία, αντί να την καταθέσει για έλεγχο, όπως έγινε σε άλλες χώρες, και όταν αποκαλύφθηκε ότι την έχει, την πήγε στον πρωθυπουργό «σαν το παιδάκι που έκλεψε τη μαρμελάδα». Αναρωτήθηκε, επίσης, πώς και ο τέως διοικητής του ΣΔΟΕ, ενώ είχε στα χέρια του το υλικό, κατ΄εντολή του κ. Βενιζέλου το απέκρυψε.

Οι αποκαλύψεις για τη διαδρομή της «λίστας Λαγκάρντ» προκάλεσαν αναφορές κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την αποζημίωση συμμετοχής των δικαστικών αντιπροσώπων στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

«Όσοι ευθύνονται, να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν» ανέφερε για τις άδηλες καταθέσεις ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χαράλαμπος Αθανασίου, προσθέτοντας, όμως, ότι «αυτό είναι άλλο και άλλο είναι η ανάγκη για επισταμένη έρευνα, ώστε οι ένοχοι να μην απαλλάσσονται, ελλείψει επαρκούς προανακριτικού υλικού ή να θίγονται υπολήψεις».

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, επισημαίνοντας ότι, αν και τα στοιχεία προήλθαν από την κ. Λαγκάρντ, η Ελλάδα βρήκε λόγους να μην ψηλαφίσει αυτή την πραγματικότητα των ονομάτων που περιλαμβάνονταν στη λίστα.

Την ίδια ώρα, όμως, τα στοιχεία αυτά αξιοποιούνταν από άλλα κράτη. «Γιατί πρέπει να λειτουργούν οι θεσμοί με έναν τέτοιο τρόπο που μας πληγώνει όλους και ο λαός να μην αισθάνεται ότι τα βάρη κατανέμονται δίκαια;» αναρωτήθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πρέπει το ζήτημα αυτό, που δεν περιποιεί τιμή για τη χώρα μας, να λήξει. Και να δούμε αν υπάρχουν φοροφυγάδες και, αν υπάρχει και ολιγωρία γύρω από το χειρισμό του ζητήματος» σχολίασε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης.
Share this article :

0 komentar:

Posting Komentar